OM MIG

Då jag var 23 år gick ett år på Grimslövs folkhögskolas estetiska linje. Därefter jobbade jag några år hos keramiker Ulf Ekeroth i Växjö. 1987 blev min dröm verklighet på allvar. Sedan dess har jag hyrt ett av de vackra kulturhusen på Huseby. Jag flyttade in och gjorde i ordning en verkstad på andra våningen. Huset är byggt 1837 och har en fantastisk atmosfär för både arbete och utställning.

1994 blev jag tilldelad Alvesta kommuns kulturstipendium. För pengarna ville jag göra något för att utvecklas och gick därför en utbildning i måleri på folkuniversitetet. En ny väg öppnades och jag har sedan dess övergått mer och mer till måleri i min skapande verksamhet.

Jag har haft utställningar på bland annat på Galleri Småland i Alvesta, Olofströms konstförening (Holje park) samt en samlingsutställning på Ålshults herrgård. Mina tavlor kan även ses i min utställning på Huseby.

Jag arbetar i stengods som är ett hållbart material. Det passar bra till bruksföremål då det efter bränning blir helt vattentätt. Som tekniker använder jag kavling, drejning och skulptering. Jag gör inga stora upplagor utan varje alster är unikt.